Sophie Leyman

De stap zetten naar hulp is niet gemakkelijk. Het is ook niet eenvoudig een keuze te maken uit het aanbod. Daarom verder wat over mezelf.

Ik ben gehuwd en moeder van drie kinderen. Als huisarts heb ik vrij snel tijdens mijn loopbaan de keuze gemaakt om klinisch onderzoek te doen in een farmaceutisch bedrijf en medische ondersteuning te geven bij de ontwikkeling van producten voor depressie, angst en andere psychiatrische aandoeningen alsook voor kankergeneesmiddelen.

Dit heeft me de kans gegeven om me te verdiepen in angst- en depressieve klachten alsook in de beleving van patiënten en families die geconfronteerd worden met kanker en andere levensbedreigende ziektes. Het heeft me ook inzage gegeven in de bedrijfscultuur waarbij toenemende prestatie- en werkdruk schering en inslag zijn. Ik heb veel collega’s geleid, gecoached en opgeleid en ben verantwoordelijk geweest voor grote en kleine teams. Dit heeft me geleerd dat, hoe goed je ook bent, het niet altijd even gemakkelijk is het juiste evenwicht te vinden en je te behoeden tegen stress of burn-out.

Ik heb een opleiding voltooid als psychotherapeut  in ‘Interactionele vormgeving’ en ben geschoold in therapeutische interventies zoals gestalttherapie, contextuele therapie, systeemtherapie, bio-energetica, schaduwwerk en NLP (neurolinguistisch programmeren). Ik ben me ook verder aan het verdiepen in de transpersoonlijke psychotherapie aan het Boswijk Instituut in Nederland en laat me begeleiden door een supervisor.

Ton Bastiaans

Ton Bastiaans is ervaren psychotherapeut en coach, zeiler en bergsportinstructeur.
Ton heeft veel ervaring in het begeleiden van jongeren d.m.v. meerdaagse individuele coaching – en groepstrainingen.
Tijdens uitdagende en vaak ludieke outdoor activiteiten, zoals hikes, bergbeklimmen, zeilen etc. worden deelnemers geconfronteerd met vastgeroeste patronen maar krijgen ze ook zicht op hun unieke kwaliteiten.
Op korte tijd gebeurt er veel en wordt er veel geleerd omdat de jongeren uit hun vertrouwde omgeving zijn en individuele feedback krijgen.
De groepsdynamiek heeft ook een belangrijke ondersteunende rol en leidt tot meer diepgang in het individuele proces.
Tegelijkertijd wordt er altijd veel plezier gemaakt tijdens deze coachings en trainingen; leren kan ook leuk zijn!